Investing.com – Cryptocurrency-crash blijft slachtoffers maken. Hedgefonds Three Arrows Capital gleed in gebreke op een lening van meer dan $ 670 miljoen, meldde de Canadese makelaar Voyager Digital Canada (TSX: VOYG ) maandagochtend, waarin stond dat het fonds een lening van $ 350 niet kon terugbetalen. miljoen in stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, USDC en 15.250 Bitcoin ter waarde van ongeveer $ 323 miljoen tegen huidige prijzen.

De solvabiliteitscrisis van 3AC komt na weken van onrust in het crypto-universum, dat van $ 3 biljoen in november 2021 nu bijna $ biljoen kapitaliseert. Op het moment van schrijven is Btc met 2,2% gedaald, net onder de $ 20.900, terwijl  Ethereum met 1,6% is gedaald tot $ 1.207.

De in Toronto genoteerde makelaar is van plan een 3AC-reddingsoperatie uit te voeren, waardoor (voorlopig) normale orderoperaties en opnames van klanten worden gegarandeerd in tegenstelling tot de Celsius-ervaring (Lees:  Celsius Exodus: $ 320 miljoen aan cryptocurrencies verzonden naar FTX en opschorting van opnames voor gebruikers .

“We werken hard en snel om onze balans te versterken en zoeken naar opties zodat we kunnen blijven voldoen aan de liquiditeitseisen van onze klanten”, zegt Stephen Ehrlich, CEO van Voyager.

Voyager heeft bekend gemaakt dat het ongeveer 137 miljoen dollar aan Amerikaanse dollars heeft en cryptocurrencies bezit. Het bedrijf merkte ook op dat het toegang heeft tot een revolverkrediet van $ 200 miljoen in contanten en USDC, evenals een andere 15.000 bitcoin ($ 318 miljoen) revolver van Alameda Ventures.

Vorige week heeft Alameda (het kwantitatieve handelsbedrijf van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried) $ 500 miljoen aan financiering veiliggesteld voor Voyager Digital, dat al $ 75 miljoen heeft gebruikt. “De default van 3AC veroorzaakt geen default in de overeenkomst met Alameda”, staat in de notitie van het Canadese bedrijf.